Middelburg

De Kindergroep

 

DSC_4996

De Kindergroep op de foto in Kamperland voor de winkel van chocoladewinkel nr 15.

 

 

 

 

Bij de kindergroep dansen ongeveer  20 kinderen.  De leeftijd van de kinderen is van 3 tot 12 jaar. De kinderen treden op in de klederdracht van Walcheren en de jongsten dragen een jurkje en een gehaakt mutsje. Het ziet er allemaal net zo uit als vroeger. De kinderen oefenen 1 keer per maand en leren oude en nieuwe dansen en spelletjes. Zij treden ongeveer 5 keer per jaar op, vaak voor ouderen. Zij vinden dat heel leuk en zij zingen de bekende liedjes mee.

De leiding berust bij de juffen Francien, Rinie, Christien.  Juf Christien verzorgt de muziek op de accordeon.

 

 

 

 

Kinderen die dit leuk vinden, zijn van harte welkom om de kindergroep te versterken.

Voor meer informatie over de kindergroep kunt u terecht bij Christien Nieuwenhuize,

telefoon:  0118-470773; email: jnieuw@zeelandnet.nl


Jaarverslag over 2017 van de Kindergroep.

Het was een rustig jaar met de Kinderdansgroep. Wij hebben 6 keer geoefend (1 keer buiten, omdat het heel mooi weer was) en 2 keer opgetreden. Er werd opgetreden voor ouderen in Ter Reede te Vlissingen. Het was een volle zaal en het publiek was enthousiast.  Ook trad de kinderdansgroep op tijdens het festival in Oost-Souburg. Zij liepen voorop in de optocht en vestigden op deze manier de aandacht op de optredens in de festivaltent.   Ons jaarlijkse kinderfeest op 17 juni in Bambini was met 15 kinderen een groot succes.  Het was prachtig weer en er was een zwembadje buiten!

2 keer kon het oefenen niet doorgaan, omdat er veel afmeldingen waren.   In  juni hebben 4 kinderen afscheid genomen van de kindergroep: Lisa, Heleen, Adriaan en Gerald. In oktober stopte juf Rinie wegens haar gezondheid. Door een ongeluk is lopen en dansen moeilijk geworden. De Kindergroep zal haar missen. Rinie werd hartelijk bedankt voor haar jarenlange inzet voor de kinderen. Zij gaf de kinderen bij het afscheid een leuk aandenken.   Lotte, Thirza, Stella en Evelien, vier zusjes, stopten ook in oktober. Deze acht kinderen hebben vanaf 2013 meegedaan met de kindergroep.  De kindergroep heeft nu 9  kinderen en Hilde speelt met Christien mee op de accordeon.  De kinderen zijn tussen de 4 en 10 jaar. Het oefenen vindt plaats in het clubhuis van Voetbalvereniging Veere.  

De juffen Christien en Francien willen graag doorgaan met de Kinderdansgroep.  Er zullen jonge dansers en danseressen gezocht worden. We hopen in 2018 weer een leuke kinderdansgroep te hebben met gezellige oefenuurtjes en mooie optredens. 

                                                                                                                                                                                                  

 

 

De dansen van de Kindergroep:

 

 

 

DSC_2454

Festival Walcheren 2015

Zie ook:

De Vlissingse Bode: Vlissingse Bode van 16 september 2015

De Souburgsche Courant: Souburgsche Courant December 2015

De foto’s van de kindergroep op het Festival 2015

En in de draaimolen

 

 

DSC_2526

Optreden op het Festival Walcheren 2015

DSC_3060

Optreden in de Zoute Viever december 2015

 

DSC_3047

Optreden in de Zoute Viever december 2015

 

DSC_3069

De juffen

DSC_3070