Dans- en Folkloregroep Medioburgum-Walacra

Middelburg

Dansen is gezond

Bij de links is een verwijzing toegevoegd naar een pagina met veel informatie over dansen. Het is een artikel van Erik Buskens over de voordelen van dansen en het geeft een overzicht van de verschillende dansstijlen.

Een dansje voor Piet en Maja

Donderdag 14 oktober heeft de dansgroep gedanst voor het huis van onze leden Piet en Maja. Zij zijn die dag 50 jaar getrouwd! Zij kregen ook nog een bloementje aangeboden. En wij werden binnen onthaald met een drankje.

Wij doen dit jaar weer mee met de Rabo ClubSupport!

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?

Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

Van 4 tot en met 25 oktober 2021 kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriete club of vereniging.

Zo werkt het

Dit jaar kunt u stemmen op 3 deelnemende clubs. Hiervoor kiest u de betreffende club en bevestigt u daarna uw stem. Met uw unieke stemcode kunt u op www.rabo-clubsupport.nl stemmen op uw favoriete club. De stemcode is persoonlijk en kan éénmalig gebruikt worden. Let op: deze stemcode kan niet worden overgedragen aan anderen.

Historische markt Veere

Medioburgum-Walacra verkoopt weer babbelaars op markten. Vanaf 13 juli 2021 staan we iedere dinsdag op de Historische markt in Veere. 10 weken lang. Ook staat Medioburgum-Walacra iedere donderdag op de markt in Oostkapelle. Aanstaande donderdag voor de laatste keer dit jaar. Dinsdag 31 augustus 2021 was er grote belangstelling van de kinderen van Het Walchers Costuum. Ze weren door Dingeman getrakteerd op een babbelaar lolly!

Op 10 augustus kregen we hulp van Babette.

Optreden in Domburg

Na lange tijd hebben weer kunnen optreden. Op zaterdag 28 augustus 2021 was de dansgroep aanwezig bij het zorgcentrum Simnia in Domburg. Het optreden was buiten. Gelukkig was het die middag droog en zonnig. Eindelijk konden we weer dansen!

Weekend bij de Blokkerder Dansgroep

Op vrijdag 27 september 2019 is de dansgroep afgereisd naar Blokker op uitnodiging van De Blokkerder  Dansgroep. Vrijdagavond werden we verrast met een geweldige feestavond. Er was lekker eten en we hebben gezamenlijk de dansen van elkaar  gedaan. De volgende dag zijn we naar de Broeker veiling (Broek op Langedijk) geweest. Na de koffie en een Broekerbol was er een reuze interessante rondleiding met een enthousiaste gids. Vervolgens stond een vaartocht door het Rijk der Duizend Eilanden op het programma. Na het eten (stampot) waren de optredens van beide dansgroepen. Daarna waren er nog 2 programmaonderdelen: de veiling en een modeshow.

Zondag stond een bezoek aan het Zuiderzeemuseum op het programma. Helaas werkte het weer niet mee. Het regende de hele tijd.

Maar het was een geweldig weekend!!!

Het 19e Folklore Festival Walcheren

Het 19e Folklore Festival Walcheren in Oost-Souburg werd op  vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2019 gehouden. De groepen kwamen uit Nederland en Belgie.

Aansluitend organiseerde Muziekvereniging Vlijt en Volharding op zondag 15 september 2019 een concert en een playin.

Voor meer informatie klik hier

35 jaar Midzomernachtmarkt groots evenement

Vrijdag 3 augustus waren we met 2 kramen present op de Midzomernachtmarkt op de boulevard van Vlssingen. RTV Vlissingen heeft ons gefilmd

Bekijk de film door op de foto te klikken