Middelburg

Europeade 2015

Europeade 2015

De Dansgroep heeft ook dit jaar weer deelgenomen aan de Europeade. De Europeade 2015 was van 5 tot 9 augustus en werd in Helsingborg in Zweden gehouden met ongeveer 6000 deelnemers uit alle delen van Europa.
Wij zijn op maandag  3 augustus uit Souburg vertrokken richting Travemünde in Duitsland met een bus van “van Oeveren”. Onze chauffeur was Dennis. Met de nachtboot ”Nils Holgerson” van de TT-Line zijn wij overgevaren naar Trelleborg in Zweden. De aankomst was ‘s-morgens vroeg. Die  dag heeft Dennis ons Zuid Zweden laten zien. Ook verzorgde Dennis de lunch: picknicken in de buitenlucht!   De volgende dag, na de aanmelding, hebben we nog een fraaie rondrit gemaakt en o.a. het mooie schiereiland Kullaberg bezocht. Op donderdag was ons eerste optreden in Stadparken.
’s Avonds hebben we meegedaan aan de officiële opening met de klompendans in de Helsingborg Arena. Een fragment staat op de volgende video:

De volgende dag hebben we een Pottenbakkerij bezocht met de naam Wallåkra Stenkärlsfabrik! Omdat ’s middags de parade was, waren wij  daar in klederdracht. Gelukkig was het droog toen de optocht voor ons begon. Op de volgende video komt Medioburgum-Walacra na ongeveer 2.o5 uur in beeld.

’s Avond hebben we het Europees Concert voor koren bezocht, ook weer in de Helsingborg Arena.
De volgende dag waren 2 optredens gepland. Eén in het park van het Sofiero Slott  en het tweede optreden was bij Gustav Adolfs Torg. ’s Avonds heeft onze chauffeur Dennis nog in dracht een dans meegedaan.
IMG_6697
De Burgemeesterdans bij Solfiero Slott
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Chauffeur Dennis
De volgende dag hebben we de steden Landskrona (Citadel), Lund (Astronomische klok) en Malmö bezocht. Daarna weer ingescheept in Trelleborg op de “Peter Pan”. Na een tussenstop in Rouveen bij Stegeman’s Textiel en een afscheidsdiner bij Familyland in Hogerheide zijn we weer veilig  thuis gekomen.
De Citadel van Landskrona
Van deze reis is een Fotoboekje gemaakt.