Middelburg

Jaarverslag over 2015 van de Kindergroep.

De kindergroep heeft een fijn jaar gehad. Wij begonnen in januari met 16 kinderen en in december zijn er 17 kinderen, 4 jongens en 13 meisjes. 1 broertje weet nog niet goed wat hij wil. Wij hopen, dat hij ook mee gaat dansen.

Wij hebben 6 keer geoefend in de Blauwe Reiger en 4 keer opgetreden. Er werd 3 keer opgetreden voor ouderen: in Nieuw Sandenburg, in Rustenburg en in de Zoute Viever. Ook trad de kindergroep op tijdens het festival in Oost-Souburg. Zij liepen voorop in de optocht en vestigden op deze manier de aandacht op de optredens in de festivaltent. Ons jaarlijkse kinderfeest op 19 juni in Bambini was een groot succes.

Aan de ouders werden, door middel van een enquĂȘte, vragen gesteld over de Kindergroep. Er waren suggesties ter verbetering en complimenten. Het rapportcijfer is tussen de 7 en de 8. Moeder Rianne gaf aan, dat zij graag wil helpen. Zij assisteert de juffen bij het oefenen. Als er wordt opgetreden, dan is zij ook in klederdracht.

In 2015 hebben 2 kinderen afscheid genomen van de kindergroep: Laura en Sophie. Lois is in september voor de eerste keer gekomen. Na twee keer oefenen kon zij al meedoen met het optreden in december! Evelien doet nu ook mee, in een jurkje. Zij volgt haar drie zussen, dus de vier meisjes uit een gezin. Gerald, het broertje van Heleen en Adriaan, heeft nu ook het boerenpakje aan en doet met veel plezier mee met een optreden.

In december ontvingen wij de mededeling, dat wij per maart 2016 niet meer kunnen oefenen in De Blauwe Reiger. Francien heeft de verhuurder hartelijk bedankt voor het gebruik in de afgelopen jaren. Er zijn verschillende locaties waar wij kunnen gaan oefenen, er zal een keuze worden gemaakt.

De juffen Christien, Rinie, en Francien beleven veel plezier aan de kindergroep.