Middelburg

Europeade 2017 Turku – Finland

Zondag 23 juli vertrokken we met de bus van Van Oeveren richting Turku. Dennis was weer onze chauffeur. Via Kiel, Gotenburg, Stockholm kwamen we dinsdag 25 juli op onze bestemmingsplaats aan. Een mooie reis met 2 nacht veerboten. Dinsdag en woensdag hebben we van het landschap mogen genieten. Woensdagmorgen was eerst de inschrijving, waarna we de dag konden gebruiken om iets van de omgeving te zien. En natuurlijk zorgde Dennis weer voor een picknick. Ook was er tijd voor het oefenen (met 6 paren!). Onze slaapplaats bestond uit 2 lokalen in de school Puolala  in het centrum van Turku. Ook daar konden we eten!

 

Donderdag was ons eerste optreden op de kleine markt (Vähätori).  ‘s-Avonds was de opening. Wij lieten de Ringrijdersdans zien. Zie onderstaande beelden uit de live video:

Vrijdag vond ons tweede optreden plaats in een restaurant (Vaakahuone).  De dansvloer was erg klein en er stond een paal in het midden. Was wel bijzonder.

De parade was zaterdag. De 3 kilometer lange route liep langs het water. Zaterdag hebben we ook nog 2 optredens gedaan in de winkelstraat Yliopistonkatu. Dit was een groot succes.

Wij werden deze dagen uitstekend begeleid door Marlon.

 

Op zondag hebben we de terugreis aanvaard. Eerst naar Helsinki, waar we tijd hadden om plaatsen te bezichtigen.

Dinsdag 1 augustus kwamen we weer veilig thuis

Een volledig beeldverhaal staat hier.