Middelburg

Te gast bij de De Hoolter Daânsers

Naar Holten

Zaterdag 29 mei: In colonne naar Holten. Een weekend van uitwisseling met de Hoolter Daânsers begon. Een weekend met veel activiteiten.

Optredens naast de Turkse moskee in Deventer. Een heerlijk koud buffet in ’t Trefpunt.

Klootschieten waarbij Marry een ongekend talent manifesteerde en samen met haar echtgenoot de 1e prijs won!

En dan daarna …… beide groepen wisselen hun dansen uit. Studeerden bovendien samen een Sallandse dans in voor het slotoptreden bij de moskee op zondag.

Die zondag startten we bij het pontje over de IJssel. Overvaren en de stadswandeling door Deventer begon. Gekozen was voor wandelen door het Bergkwartier alwaar een kerk met er omheen een wijk ligt op een bult (bergje). Boeiend al die oude huizen en die gezellige winkeltjes.

Terug met het pontje en picknicken aan de oever van de IJssel. Ontzettend gezellig.

Tot slot op weg naar het terrein van de moskee (waar de dag er voor een rondleiding hadden gekregen) voor een slotoptreden.

Eerst lieten Turkse groepen hun cultuur zien. Daarna: de Turkse presentator kondigde de Hollandse klompendansgroepen aan en daar gingen we: we dansten voor een groot Turks publiek.

Schitterend die slotdans. Om en om een Sallander en Zeeuw, die samen de Baonopstekker perfect uitvoerden.

Applaus, applaus, riep de Turkse presentator, voor deze prachtige mensen!! Dat kregen we dan ook.

Na dit slotfestijn terug naar Walcheren met een voldaan gevoel vanwege de enorme gastvrijheid waarmee we werden ontvangen  en alle indrukken die we opdeden bij de activiteiten.

Ed Visser